blog

Tot ce trebuie să știți despre tapeworms

Tot ce trebuie să știți despre tapeworms

Tapeworms sunt paraziți intestinali care se modelează similar cu o măsură de bandă. Un parazit este un animal sau o plantă care trăiește în interiorul altui animal sau plantă.

Un teramică nu poate trăi liber pe cont propriu. Supraviețuiește în intestinul animalelor, inclusiv al oamenilor.

ouăle de tapeworm intră de obicei într -o gazdă umană de la animale prin hrană, în special carne crudă sau subțire. au contact cu fecalele animale sau cu apa contaminată. Când o infecție trece de la un animal la un om, se numește Zoonoză.

Oricine are un tapeworm va avea nevoie de tratament medical pentru a scăpa de ea. Tratamentul este de aproximativ 95% eficient și durează de obicei câteva zile.

Faptele rapide pe tapeworms

 • Tapeworms sunt paraziți care supraviețuiesc în alt organism, cunoscut sub numele de gazdă.
 • Crește după ce gazda ingerează ouăle de tapeworm.
 • Băutul apei contaminate și consumul de alimente contaminate sunt cauzele principale.
 • Medicamentele orale sunt un tratament obișnuit.

Majoritatea oamenilor care dezvoltă tapegi fac acest lucru după ce au ingerat ouă sau larve. Metodele comune de transmitere includ:

Ingestia ouălor

ouăle pot intra în oameni prin:

 • Food
 • Apa
 • Solul contaminat

Dacă un animal gazdă, cum ar fi un porc, are un tapeworm, segmente de vierme sau ouăle sale pot fi prezente în fecalele gazdei. Acestea scad pe sol și fiecare segment poate conține mii de ouă.

Un om poate contracta tapeworms prin:

 • Băind apă contaminată
 • Interacționând cu Animalele afectate și solul contaminat
 • consumând alimente contaminate

Ouăle eclozează în larve și își fac drum în intestin sau în afara intestinului și infectează alte părți ale corpului . Acest tip de infecție este cel mai frecvent cu tapeworms care provin de la porci infectați și este mult mai puțin frecvent dacă gazda originală ar fi bovine sau pește.

Mâncarea cărnii sau a peștilor afectate

Dacă carne sau peștii au chisturi de larve și sunt subcoacuți sau crude, chisturile pot călători în intestinul uman, unde se pot maturiza în tapeworms adulți.

Un tapeworm pentru adulți poate:

 • Trăiește până la 25 de ani
 • să fie de până la 50 de metri lungime
 • atașați -vă de pereții intestinului
 • Treceți prin sistemul digestiv uman și ajungeți la În toaletă atunci când o persoană trece scaunul

infecțiile cu pește cu pește sunt mai frecvente în țările în care consumul de pește crud este o practică obișnuită. Acestea includ Europa, America de Nord și unele țări din Asia. Peștele de apă dulce subțire sau crud, cum ar fi somonul, sunt cele mai frecvente surse.

Transmisia om-umană

Tapeworm-ul pitic poate trece de la om la om, potrivit cercetărilor din 2015 . Este singurul de tapeworm care poate parcurge întregul său ciclu de viață într -o singură gazdă. O infecție cu tapeworm pitic este cea mai frecventă infecție de tapeworm la nivel mondial la om.

Transmisie insect-umană

Purs și unele tipuri de gândaci pot ridica ouăle consumând picăturile de picături ale lui șobolani sau șoareci infectați. Insectele sunt gazde intermediare, care pot fi apoi ingerate de oameni. După ce oul este transmis la o gazdă umană, tencuirea trece de la un ou la stadiul de adult. Acest tip de infecție are loc cu tapeworm -uri pitice și este mult mai frecvent în zonele în care este mai dificil să se mențină niveluri ridicate de igienă.

În timpul tratamentului, oamenii se pot reinfecta dacă au dificultăți în menținerea nivelului de igienă. Ouăle vor fi prezente în scaunul uman. Dacă individul nu se spală pe mâini după ce a mers la toaletă, de exemplu, există riscul de reinfectare.

expunerea la factori de risc

Factorii de risc includ:

 • Expunerea la animale: Acest lucru este deosebit de relevant în zonele în care fecalele nu sunt eliminate în mod corespunzător.
 • Dificultate de menținere a igienei: Dacă o persoană își spăla în mod rar mâinile, riscul de a transfera infecția în căută gura este mai mare.
 • Călătorind sau trăind în anumite părți ale lumii: în unele țări și părți ale țărilor în care este mai dificil să se mențină igiena, riscul de transmitere a tapeworm este mai mare.
 • Consumarea cărnii și a peștilor crude sau coapte: larvele și ouăle prezente în carne și pește pot transmite viermi pentru oameni dacă sunt consumați crud sau subcook. Experții spun că sushi este în siguranță dacă o persoană a înghețat -o în prealabil. Riscul de contaminare de la pește se află în principal cu pește de apă dulce.

Multe persoane care au un tapeworm nu experimentează simptome și nu știu că găzduiesc unul.

dacă semne Și simptomele sunt prezente, acestea includ adesea oboseala, durerea abdominală, pierderea în greutate și diareea.

simptomele variază în funcție de tipul de tapeworm și pot include următoarele:

 • Ouă, larve sau segmente ale tapegiului prezent în scaune
 • Durere abdominală
 • slăbiciune generală
 • Inflamarea intestinului
 • Greutate Pierdere
 • Apetit modificat
 • Dificultăți de somn (aceasta poate fi ca urmare a altor simptome)
 • convulsii, în cazuri severe
 • Vitamina Deficit de B12, în cazuri foarte rare

complicații

Riscul de complicații depinde de mai mulți factori, inclusiv de tipul de tenmeorm și dacă persoana primește tratament.

 • Cisticercoză: Dacă un uman ingerează ouă de tei de porc, există riscul de larve infecție. Larvele pot ieși din intestin și pot călători în țesuturi și organe în altă parte a corpului, rezultând leziuni sau chisturi.
 • Neurocisticercoză: Aceasta este o complicație periculoasă a unei infecții cu tapeworm de porc. Afectează creierul și sistemul nervos. Persoana poate avea dureri de cap, probleme de vedere, convulsii, meningită și confuzie. În cazuri foarte severe, infecția poate fi fatală.
 • Echinococoză sau boala hidatidă: Tapeworm -ul Echinococcus poate provoca acest lucru. Larvele părăsesc intestinul și călătoresc în organe, cel mai frecvent ficatul. Infecția poate duce la chisturi mari, care pun presiune asupra vaselor de sânge din apropiere și afectează circulația. În cazuri severe, o persoană poate avea nevoie de o intervenție chirurgicală sau transplant de ficat.

tratamente

Tratarea unei infecții cu larve de tapeworm este mai complicată decât tratarea unei infecții cu tapeworm pentru adulți.

În timp ce tapeworm -ul adult rămâne în intestin, larvele se pot așeza în alte părți ale corpului. Când o infecție cu larve produce în sfârșit simptome, infecția poate fi prezentă de ani buni. În unele cazuri rare, infecția cu larve poate pune viața în pericol.

medicamente orale

Medicii pot prescrie medicamente orale. Sistemul digestiv nu absoarbe bine aceste medicamente. Fie se dizolvă, fie ucid tapeworm -ul adult.

Un medic poate sfătui persoana să ia un laxativ pentru a ajuta tapeworm -ul să iasă în scaunul lor. Dacă persoana are o infecție cu tapeworm de porc, medicul lor le poate prescrie un medicament antiemetic, care împiedică vărsăturile. Vomitingul în timpul unei infecții cu tencuire poate duce la reinfectare prin înghițirea larvelor de tei.

scaunele persoanei vor fi verificate de mai multe ori pentru câteva luni după cursul medicamentelor. Aceste medicamente, dacă o persoană respectă corect procedurile, sunt eficiente de 95%.

Medicament antiinflamator

Dacă infecția afectează țesuturile din afara intestinului, persoana ar trebui să urmeze un curs a steroizilor antiinflamatori pentru a reduce umflarea cauzată de dezvoltarea chisturilor.

Chirurgie de chist

Dacă persoana are chisturi care pot pune viața în pericol care s-au dezvoltat în organe vitale, cum ar fi plămânii sau ficatul , este posibil să aibă nevoie de operație. Un medic poate injecta un chist cu medicamente, cum ar fi formalina, pentru a distruge larvele înainte de a îndepărta chistul.

tipuri

la ființele umane, infecțiile de tapeworm provin cel mai frecvent din următoarele specii de specii :

 • Tapeworm de porc (Taenia Solium)
 • Tapeworm de vită (Taenia saginata)
 • Tapeworm pitic (Hymenolepis nana)
 • Tapeworm de pește din pește de apă dulce crudă (Diphyllobothrium latum)
 • Tapeworm pentru câini, care este mai frecvent în zonele rurale

Tipul de tencuire va influența zona infectată a corpului corpului și cât de severe sunt simptomele.

diagnostic

Orice persoană care suspectează infecția cu tapeworm sau are simptomele descrise mai sus ar trebui să vorbească cu medicul lor. Unii oameni pot observa singuri infecții după ce au văzut părți din tapeworm -ul adult în scaunul lor.

Un medic va verifica scaunul trimițând probe la un laborator. Două -trei probe de scaun pot fi necesare. De asemenea, medicul poate examina zona din jurul anusului persoanei pentru semne de ouă sau larve.

Doctorul poate folosi următoarele ajutoare de diagnostic, în funcție de tipul de infecție cu larve de tapeworm:

 • Teste de sânge: Acestea urmăresc să caute anticorpi cauzate de infecție. Un medic poate comanda teste de sânge atunci când testele de scaun sunt negative.
 • Scanare imagistică: aceasta ar putea include o radiografie toracică, o scanare cu ultrasunete, scanare CT sau scanare RMN.
 • Testele de organe : Doctorul poate dori să verifice dacă organele funcționează corect.

Eliminarea

Eliminarea tapeworm -urilor adulte din corp este mai simplă decât gestionarea unei infecții cu larve.

Luarea de medicamente care ucide tapeworm -ul este de obicei suficient pentru a se asigura că corpul va îndepărta tapeworm -ul din scaune. Medicamentele sunt acum suficient de avansate încât de multe ori nu este necesară operația. Cu toate acestea, medicamentele prescrise sunt extrem de toxice.

Dacă un tapeworm ajunge la creier, un medic poate recomanda intervenția chirurgicală și medicamente împreună pentru a elimina parazitul, conform cercetărilor din 2012.

Prevenirea

Există mai multe metode eficiente pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor cu tapeworm, inclusiv:

 • Menținerea igienei: spălați mâinile bine cu săpun și apă după utilizarea băii, atingerea animalelor și insectelor și Înainte de a mânca.
 • Precauții alimentare: într -o zonă în care tapewormii sunt frecvente, asigurați -vă că spălați și gătiți toate fructele și legumele cu apă curată.
 • Creșterea animalelor: Aruncați corect animale și umane. Fecale. Minimizați expunerea la animale la ouă de tencuire.
 • Carne: Gătiți carnea la o temperatură de cel puțin 150 ° F (66 ° C). Acest lucru va ucide larve sau ouă.
 • Carne și pește: congelați pește și carne de cel puțin 7 zile. Acest lucru va ucide ouă de tencui și larve. Experții spun că fumatul sau uscarea cărnii sau a peștilor nu este o modalitate fiabilă de a ucide larve sau ouă.
 • Alimente crude: Nu consumați carne de porc, carne de vită sau pește crudă. Nu permiteți alimentelor crude să atingă alte alimente. O persoană ar trebui să se spele pe mâini după fiecare dată când atinge carne sau pește crud.
 • Câini: Dacă o persoană are un câine, trebuie să se asigure că câinele primește tratament pentru tapegi. De asemenea, ar trebui să aibă grijă specială cu igiena personală. Aceștia ar putea dori să se asigure că câinele mănâncă doar carne gătită și pește, dacă este dat.
 • Suprafețe: Asigurați -vă că curățați și dezinfectați toate zonele frecvent atinse în mod regulat.

Rezumat

Tapeworms sunt paraziți intestinali care pot trăi în interiorul altui animal sau plantă. Sunt mai prezenți în anumite părți ale lumii, unde este mai dificil să mențineți igiena, dar pot fi ingerate atunci când consumați carne și pește crud sau subțire. Mai multe tipuri de tapegi pot infecta oamenii.

Un medic poate solicita probe de scaun sau teste de sânge pentru a diagnostica tapeworms. Tapeworm -urile pot fi tratate prin medicamente orale și laxative. Dacă o persoană urmează corect tratamentul, medicamentele sunt extrem de eficiente.

 • Gastrointestinal/gastroenterologie
 • Boli/bacterii infecțioase/virusuri

Știrile medicale au astăzi astăzi Orientări stricte de aprovizionare și atrage doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe alkotox capsule pret științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre modul în care ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială